076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

Pinterest Marketing

Pinterest wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen zoals interieur, fashion en recepten. Meer dan 75%* van die ideeën komen vanuit bedrijven! Met ruim 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers is Pinterest een krachtig platform dat in te zetten is als marketingkanaal. Wij leggen je graag uit wat Pinterest marketing kan doen voor jouw bedrijf.

Bereik de juiste doelgroep met Pinterest marketing

Pinterest is ontstaan als een plek om ideeën te verzamelen die zij vinden over het hele internet. Met de browser plugin pin je eenvoudig afbeeldingen en artikelen van elke webpagina die je bezoekt op de door jou aangemaakte ‘prikborden’ op jouw profiel. Zie het als het verzamelen van knipsels uit kranten, tijdschriften of reclamefolders die later interessant kunnen zijn. Binnen een korte tijd groeide dit socialmediaplatform uit tot dé plek om online moodboards te creëren. Het handjevol ‘Pins’ van 10 jaar geleden groeide uit tot een plek waar ruim 250 miljoen personen wereldwijd samen meer dan 4 miljard borden vol met toekomstdromen, dinerplannen en persoonlijke stijl maakten.

We’re here to bring everyone the inspiration to create a life they love.”  – Ben Silbermann, Co-founder and CEO of Pinterest

Jouw bedrijfspagina op Pinterest

Net als elk bekend socialmediakanaal duurde het op Pinterest niet lang voor bedrijven een kans zagen dit slim in te zetten om hun zichtbaarheid te promoten. Gebruikers pinnen immers beelden van diverse websites en ookal ben jij zelf niet actief op Pinterest; grote kans dat jouw producten of website-afbeeldingen dit wel zijn! Ben je al actief op Pinterest? Zet je profiel dan om naar een zakelijk account zodat je gebruik kan maken van de marketingtools van Pinterest. Stap 1 naar succes met Pinterest Marketing!

Met een bedrijfspagina op Pinterest beschik je over inzicht in de statistieken van jouw pins en kun je content die door gebruikers gepind wordt vanaf jouw website toekennen aan jouw account. Heb je nog geen Pinterest account? Dan kun je direct een nieuw account aanmaken om gebruik te maken van de zakelijke functies van dit socialmediaplatform. Uiteraard kunnen wij dit voor je uit handen nemen. Wij voegen dan direct alle belangrijke informatie toe aan jouw profiel en verbinden jouw website aan jouw account waardoor jouw naam en profielfoto altijd verschijnen wanneer jouw content wordt gepind.

Adverteren op PinterestAdverteren op Pinterest

Sinds 2019 is het mogelijk te adverteren via Pinterest. Pinterest is hiermee een volwassen marketingkanaal geworden waarmee je niet alleen organisch je websiteverkeer en verkopen boost, maar ook door middel van betaalde campagnes jouw potentiële doelgroep bereikt. Pinterest kent een uitgebreid advertentiebeheer waarmee je jouw ideale doelgroep bereikt op basis van demografische gegevens, interesses en/of websitegegevens. Door de Pinterest-tag toe te voegen aan je website, maak je de resultaten van jouw Pinterest marketingactiviteiten meetbaar. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld het aantal paginabezoeken, bekeken producten, leads en aankopen die worden gedaan naar aanleiding van je advertenties meten.

Net als Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat kent Pinterest talloze advertentiemogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen bestaande pins te sponsoren, maar kun je ook nieuwe pins, video’s of carrousels als advertentie achter je pagina laten lopen. Vergroot je naamsbekendheid, websitebezoekers en verhoog zelfs je conversies door middel van Pinterest Marketing!

Wanneer is Pinterest marketing voor jouw bedrijf interessant?

Ben je actief binnen de e-commerce, mode-, food- of blogwereld? Dan is Pinterest bijna niet meer weg te denken in jouw marketingmix! Jouw potentiële doelgroep gebruikt Pinterest namelijk om haar wensenlijstje samen te stellen door middel van de enorme verzameling aan inspiratie die te vinden is op het platform. En wanneer jouw product hier niet te vinden is kom je uiteraard ook niet op het wensenlijstje van jouw potentiële klant voor.

Geen tijd te verliezen dus 😉 Laten we direct aan de slag gaan!

 

Bron: Pinterest for Business

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.