076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

Een vacature plaatsen op LinkedIn: hoe werkt het?

Naast het delen van vacatures via je reguliere social media kanalen biedt LinkedIn een optie om betaald je vacature(s) te promoten. De kosten van deze optie liggen in veel gevallen hoger dan wanneer je de vacature gaat promoten via bijvoorbeeld Facebook, maar de kwaliteit en respons via LinkedIn Jobs is erg goed te noemen.

LinkedIn jobs laat vacatures zien onder het kopje vacatures (jobs, indien je LinkedIn op Engels hebt ingesteld). Deze vacatures worden getoond aan personen waarvan het profiel aansluit op de vacature die je geplaatst hebt en de regio waarin zij wonen. Gebruikers kunnen zelf eventueel de resultaten aanpassen op regio, bedrijfsgrootte en branche. Wanneer je een vacature geplaatst hebt kun je deze eventueel nog extra promoten om te zorgen dat jouw vacature vaker onder de aandacht komt bij potentiële kandidaten. Kanttekening bij het plaatsen van vacatures is dat je werkzaam moet zijn bij het bedrijf waarvoor de vacature uitgezet is om deze te kunnen plaatsen. Je kunt dus niet vanuit je eigen LinkedIn-profiel een vacature plaatsen voor een ander bedrijf. Hoe plaats je een vacature op LinkedIn Jobs? In deze blog leggen we het stap voor stap uit!

Aan de slag!

Stap1: Open LinkedIn en ga bovenaan naar het kopje ‘bedrijfsservices’. Klik vervolgens op ‘vacature plaatsen’.

LinkedIn vacature plaatsen

Stap 2: Koppel de vacature aan je LinkedIn-bedrijfspagina. Geef de vacature een naam en kies een regio. Klik vervolgens op ‘start job post’.

Stap 1 vacature plaatsen LinkedIn

Stap 3: Kies of LinkedIn je moet helpen een beschrijving van de vacature te maken of kies voor een leeg veld dat je zelf helemaal naar wens kunt invullen.

Kies beschrijving LinkedIn vacature

Stap 4: Selecteer verschillende functies die de vacature het best omschrijven. Kies vervolgens de branche waarin je bedrijf actief is, geef aan of het een full-time of part-time functie is en selecteer het niveau van de vacature. Hierbij kun je bijvoorbeeld aangeven of het een startersfunctie is of een vacature voor een senior.

Beschrijving LinkedIn vacature

Stap 5: Geef vervolgens bij job description de volledige beschrijving van de vacature op.

Volledige beschrijving LinkedIn vacature

Stap 6: Geef een korte beschrijving van jouw bedrijf op. Geef vervolgens aan hoe je wilt dat sollicitanten op de vacature kunnen reageren. Je kunt hierbij kiezen voor direct solliciteren via het LinkedIn-profiel. Hierbij krijg je via e-mail een melding als iemand op de vacature gesolliciteerd heeft. Je kunt er echter ook voor kiezen om een link op te geven naar de vacature op bijvoorbeeld je eigen website. Indien je ervoor kiest om mensen direct te laten solliciteren via hun LinkedIn-profiel geeft LinkedIn de garantie dat je minimaal 10 sollicitanten krijgt. Tenslotte kun je er in deze stap nog voor kiezen om je persoonlijke LinkedIn-account aan de vacature te koppelen. Sollicitanten kunnen dan zien door wie de vacature geplaatst is.

Bedrijfsbeschrijving LinkedIn vacature

Stap 7: In deze stap kan je aangeven of je de vacature extra wilt promoten. Hierdoor komt jouw vacature vaker in beeld bij potentiële kandidaten en betaal je per keer dat iemand vervolgens op de vacature klikt. Kosten hiervoor bedragen ongeveer €3,- per klik. Mocht je te weinig reacties krijgen op je LinkedIn-vacature dan kun je er altijd nog in een later stadium voor kiezen om deze te promoten.

Promoten LinkedIn vacature

Stap 8: In het laatste scherm zie je een overzicht van de vacature die je wilt gaan plaatsen en bijkomende kosten. Indien je meerdere vacatures tegelijk wilt plaatsen kun je een korting per vacature ontvangen. Na het plaatsen krijg je toegang tot statistieken van de vacature en kun je 5 sollicitanten direct benaderen d.m.v. een LinkedIn-bericht. Ook krijg je direct na het plaatsen een overzicht met 50 potentiële kandidaten.

Laatste stap LinkedIn vacature plaatsen

LinkedIn biedt een kwalitatief platform om op een eenvoudige wijze een vacature uit te zetten onder potentiële kandidaten. Wil je voor jouw bedrijf testen of LinkedIn Jobs een geschikt kanaal is voor het plaatsen van vacatures, maar kom je er niet helemaal uit? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.


Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.