Ontvang 5 GRATIS socialmediatips!
076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

Persoonlijk Facebook profiel omzetten.

Nog steeds zien wij regelmatig persoonlijke Facebook pagina’s die zakelijk worden ingezet. Deze zogenaamde “vriendenpagina’s” zijn gemaakt om gebruikt te worden door personen. Dit gebeurd in veel gevallen nog steeds niet altijd. Dit kan verschillende redenen hebben:

  1. Bedrijven hebben gewoonweg niet door dat ze de verkeerde pagina hebben aangemaakt.
  2. Personen die een bedrijf hebben met een persoonlijke aanpak zoals bijvoorbeeld personal trainers, coaches etc.  geven vaak de voorkeur aan een vriendenpagina, om makkelijker contact te kunnen onderhouden met hun cliënten.
  3. Een persoonlijk profiel wordt zowel zakelijk als privé gebruikt onder dezelfde naam.

Nu heeft Facebook al enige tijd geleden in het regelement opgenomen dat het gebruiken van een persoonlijk profiel voor commerciële doeleinden niet is toegestaan. Tot voor kort merkte veel gebruikers hier nog niets van. Echter is Facebook op dit moment gestart met het opschonen van de profielen.

Personen die hun vriendenpagina gebruiken voor zakelijke doeleinden lopen nu het risico dat hun pagina geblokkeerd of zelfs verwijdert word. Hierbij gaat vervolgens het opgebouwde netwerk verloren en daarnaast is alle data van de pagina niet meer beschikbaar.

Gelukkig is er een goede oplossing om het verwijderen of blokkeren van de vriendenpagina te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om deze pagina om te zetten naar een bedrijfspagina. Hierbij zullen alle vrienden omgezet worden in likes en kan de gebruikers tevens gebruik maken van de efficiënte advertentiemogelijkheden van Facebook.

Persoonlijk Facebook profiel omzetten

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.